Wijnpakket

Loire Vallei

U krijgt inzicht in de ligging van de Loire streek binnen Frankrijk met zijn diverse wijngebieden, zijn klimaat verschillen, zijn karakteristieken. De frisse wijnstijl van een Noordelijk klimaat wordt duidelijk. U ervaart de typische kenmerken van de chenin blanc druif en de sauvignon blanc druif. Sancerre en Pouilly fumé zijn geliefde wijnen met gastronomie.

01. Wijnflessen

Het proefpakket wijnen illustreert de extra fraîcheur uit een koeler klimaat. U proeft de belangrijkste druiven naast elkaar. U leert mineraliteit herkennen in deze wijnen.

Het LUXE pakket prikkelt de zintuigen extra door de expressiviteit van deze uitgelezen wijnen. U leert de belangrijkste druiven te onderscheiden van elkaar. U leert mineraliteit herkennen in deze wijnen. U ervaart fraîcheur en uitbundigheid in het glas.

02. Syllabus

De syllabus in print illustreert de ganse Loire vallei met zijn deelgebieden. De meest befaamde wijnen worden toegelicht. De belangrijkste druiven worden omschreven. De reputatie van Sancerre en Pouilly fumé wordt uitgelegd. Gastronomie komt aan bod.

03. Video

De reportage neemt u mee doorheen het mooie landschap met zijn zachte hellingen. U bevindt zich tussen de wijnranken met zicht op de Loire rivier. U ziet prachtige beelden van de manuele pluk te Sancerre. U merkt zeker de typische kalkbodems op en de vuursteen gronden van Centraal Loire. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld.

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côtes du Rhône

Champagne

Cool Climate