Wijnpakket

Côtes du Rhône

U leert de ligging van de Côtes du Rhône met zijn klimaat en terroir. U krijgt inzicht in de grote verschillen tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Rhône.

U ontdekt de belangrijkheid van de 2 hoofddruiven. U leert de belangrijkste kwaliteitswijnen herkennen. Veel mogelijkheden op gastronomisch vlak.

cote du rhone

01. Wijnflessen

Het proefpakket wijnen demonstreert de typiciteit van de witte wijnen.

U ervaart de kracht en de rijkdom van de rode wijndruiven. U proeft de verschillen tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Rhône wijnen.

Het LUXE pakket laat u genieten van enkele witte top wijnen met hun typische kenmerken. De kwaliteit van de uitgekozen rode wijnen leert u de Rhône wijnen te appreciëren. De wijnen maken het verschil duidelijk tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Rhône.

02. Syllabus

De Syllabus in print geeft een totaal beeld van het Rhône dal met zijn eigenschappen. Kenmerken van de Noordelijke en de Zuidelijke Rhône worden geïllustreerd. De belangrijkste druiven worden omschreven. De meest befaamde wijnen worden toegelicht met gastronomische tips.

03. Video

Met deze reportage geniet u van indrukwekkende beelden. Vooreerst nemen we u mee naar de hoogste top van de Noordelijke Rhône. De mooie ruwheid van terras aangelegde wijngaarden is adembenemend! In de Zuidelijke Rhône ervaart u een totaal ander zicht met verrassende bodems. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld.

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côtes du Rhône

Champagne

Cool Climate