Wijnpakket Champagne

U leert de kwaliteiten van champagne begrijpen doorheen zijn vinificatie proces. U krijgt inzicht tot het bekomen van de bubbels en tot de diverse champagne types die kunnen gemaakt worden. We doorlopen de toegelaten druivenrassen met hun eigenschappen.

01. Wijnflessen

Het proefpakket ‘Champagne en bubbels‘ leert u de verschillen in kwaliteiten herkennen. Meteen ervaart u de typische kenmerken van enkele gekende produkten. U ontdekt de elegantie van een puur ‘chardonnay‘ champagne.

Het proefpakket ‘Champagne en mousserende wijnen‘ leert u kwaliteitsverschillen herkennen. Meteen ervaart u hoe belangrijk de keuzes zijn in druiven en terroir. U vergelijkt en ontdekt de elegantie in smaak enerzijds, naast de kracht anderzijds.

Het proefpakket LUXE leert u omgaan met het diverse aanbod van champagnes. U proeft zeker de verschillende stijlen champagne vanwege hun keuze tot bedruiving, terroir en rijping. U zal verrast worden door elegantie enerzijds en de complexiteit anderzijds.

02. Syllabus

De syllabus in print illustreert het afgebakende gebied van de Champagne streek, met zijn regio’s en zijn bodem. De teksten leiden u doorheen het vinificatie proces van de champagne tot en met de bekomen bubbels. Een schematische voorstelling, ter ondersteuning, is voorzien. De toegelaten druiven worden omschreven.

03. Video

Deze prachtige reportage neemt je mee doorheen de wijnranken op verschillende plaatsen. De manuele pluk wordt mooi in beeld gebracht. We leiden u doorheen de vinificatie ruimtes tot in de kelders van de champagne huizen. We verrassen u tot aan de Abdij waar indertijd Dom Perignon werkte aan het procedé voor bubbels. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld.

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côtes du Rhône

Champagne

Cool Climate