Wijnpakket

Bordeaux

U krijgt een duidelijk inzicht in de verschillende regio’s van Bordeaux, met hun specifieke klimaat en terroir. U ontdekt de verschillen tussen de ‘merlot ‘en de cabernet sauvignon druif. U begrijpt waarom deze wijngaarden zo befaamd zijn en u leert welke kwaliteitsklassementen er bestaan. Wijnen en gerechten komen aan bod.

01. Wijnflessen

Het wijnpakket illustreert de kenmerken van fruitige naast houtgelagerde wijnen. U ontdekt de verschillen tussen de merlot druif en de cabernet sauvignon druif. U proeft de typiciteit van wijnen uit een welbepaalde terroir.

Het Luxe pakket biedt u een duidelijk inzicht in de diversiteit van de Bordeaux wijnen. U ervaart de merlot druif van verschillende terroirs, naast de cabernet sauvignon druif van verschillende terroirs. En ja, naast elkaar worden die typiciteiten goed geaccentueerd.

02. Syllabus

De syllabus in print beklemtoont de belangrijkheid van Bordeaux binnen Frankrijk. U krijgt inzicht in de verschillende regio’s van Bordeaux, met hun eigenheid in terroir. Daarbij worden de kwaliteitsklassementen vermeld. De bedruiving met zijn typische kenmerken wordt omschreven. Wijnen en gerechten worden toegelicht.

03. Video

In de reportage nemen we jouw mee doorheen de perfect geleide wijnranken van Bordeaux. U vertoeft in de wijngaarden van Saint-Emilion en geniet meteen mee van zijn Middeleeuwse burchtstad. U krijgt prachtige beelden te zien van de indrukwekkende kastelen van de Haut-Médoc en hun ruime kelders waar de wijnen rijpen op eiken houten vaten. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld.

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côtes du Rhône

Champagne

Cool Climate