Wijnpakket

Algemene Wijnleer

Deze module vormt de basis tot het herkennen van de verschillende wijnstijlen.

U leert omgaan met de 3 zintuigen: kleur, geur en smaak. U verneemt hoe wijnen worden gemaakt en u krijgt uitleg over de wijnbouw algemeen. Zodoende ben je in staat kwaliteiten af te lezen van het wijnetiket.

01. Wijnflessen

Het wijnpakket is samengesteld uit diverse wijnstijlen. Zo ervaart u de grote verschillen in boeket en smaak naast elkaar. Zo leert u de eigenschappen van verschillende druiven en wijnstreken herkennen.

Met het LUXE pakket worden de zintuigen extra geprikkeld. U ervaart evenzeer de grote verschillen in boeket en smaak naast elkaar. Door de rijkdom van deze uitgelezen wijnen geniet u van extra complexiteit in het glas. De verschillende eigenschappen van druiven en wijnstreken worden extra geaccentueerd.

02. Syllabus

De syllabus in print ondersteunt het beeldmateriaal met praktische informatie.

Aangezien dit pakket, voor sommige onderwerpen, vrij technisch is worden plaatjes geïllustreerd doorheen de teksten. U vindt alle uitleg terug van wijngaard, via de vinificatie, tot de wijnkelder. Zien, ruiken en proeven komt duidelijk aan bod. De vele factoren tot kwaliteit krijgen extra aandacht.

03. Video

In deze reportage laten we u genieten van prachtige beelden van diverse wijnstreken. De verscheidenheid in hoogte ligging, bodems, nabijheid van rivieren, wordt levendig voorgesteld. De pluk wordt van nabij gevolgd. U krijgt te zien hoe u een glas wijn correct moet proeven en beoordelen. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld. 

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côtes du Rhône

Champagne

Cool Climate