Wijnpakket

Cool Climate Wines

Wijnen uit Cool Climate regio’s zijn een ‘trend’ geworden en dwingen veel respect af bij de consument. Naar foodpairing toe zijn ze enorm geliefd vanwege hun puur karakter.

U ontdekt verschillende druiven met hun typische karaktertrekken, uit verschillende werelddelen.

U ontdekt waar ‘fraîcheur’ voor staat, zowel in Rode wijnen als in Witte wijnen.

Cool Climate

01. Wijnflessen

Het proefpakket wijnen accentueert de ‘fraîcheur’ aanwezig in wijnen uit een koele omgeving. U ervaart de typiciteit van verschillende druiven uit verschillende landen, allen met een unieke expressie. U ondervindt de puurheid van deze geselecteerde wijnen. U krijgt foodpairing tips op de bijhorende technische fiches.

02. Syllabus

De syllabus ‘Algemene Wijnleer’ geeft U ondersteuning om de geselecteerde wijnen correct te kunnen proeven.

Aangezien dit pakket, voor sommige onderwerpen, vrij technisch is worden plaatjes geïllustreerd doorheen de teksten. U vindt alle uitleg terug van wijngaard, via de vinificatie, tot de wijnkelder. Zien, ruiken en proeven komt duidelijk aan bod. De vele factoren tot kwaliteit krijgen extra aandacht.

03. Video

In deze reportage laten we u genieten van prachtige beelden van diverse wijnstreken. De verscheidenheid in hoogte ligging, bodems, nabijheid van rivieren, wordt levendig voorgesteld. De pluk wordt van nabij gevolgd. U krijgt te zien hoe u een glas wijn correct moet proeven en beoordelen. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld. 

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côte du Rhône

Champagne

Cool Climate