Wijnpakket

Bourgogne

U leert de Bourgogne situeren met zijn specifieke klimaat en terroir.

Daardoor zal je de verschillen begrijpen tussen een Chablis en een Bourgogne Chardonnay. U ontdekt de chardonnay druif onder verschillende vormen. U ontdekt het karakter van de pinot noir. Vermelding van het klassement en vermelding wijnen en gerechten.

01. Wijnflessen

Het proefpakket wijnen ‘Bourgogne met Chardonnay en Pinot noir‘ illustreert de mogelijkheden van deze beide druiven. Het verschil tussen mineraliteit en viscositeit wordt duidelijk met de witte wijnen. U ontdekt de eigenheid van de Pinot noir druif.

Het proefpakket wijnen ‘Klassiek’ illustreert de typische kenmerken van Chardonnay en Pinor noir binnen hun terroir. Ook accentueren we mineraliteit en viscositeit naast elkaar. Tegelijk ontdekt U de meerwaarde van houtlagering. U ontdekt de karaktertrekken van de Pinot noir druif.

Het proefpakket LUXE wijnen bewijst de kwaliteiten van deze prestigieuze wijnstreek. Door de extra concentratie van deze uitgelezen wijnen ervaar je de verschillen tussen mineraliteit, viscositeit en houtlagering. Tegelijk ervaart u de verschillende wijnstijlen vanwege hun ligging.

02. Syllabus

De syllabus in print is een praktische samenvatting van de verschillende wijnregio’s binnen Bourgogne. U kan er elke kwaliteitswijn in terug vinden. We illustreren het geheel met praktische streekkaarten en hun gereputeerde gemeenten. Gastronomische tips worden vermeld.

03. Video

Met deze reportage nemen we u mee tot in de Middeleeuwen. Kloosters en Abdijen met hun ommuurde wijngaarden vormen een schitterend schouwspel. Tegelijk beleeft u de glooiende wijngaarden van de Chablis regio met zijn frisse uitstraling. Deze online video wordt voor een tijd van 6 maanden aan u tentoongesteld.

Algemene Wijnleer

Bordeaux

Bourgogne

Loire

Côtes du Rhône

Champagne

Cool Climate